وبلاگ شرکت تولیدی صنعتی نواچوب

چوب گردو و آموزش نحوه تشخیص آن و معرفی 2 نمونه محبوب

چوب گردو

چوب گردو نوعی چوب سخت و متراکم است. از آنجایی که انواع چوب گردو، استحکام و مقاومت بالایی دارند در نجاری و ساخت مبلمان پرکاربرد هستند. روکش چوبی گردو دارای قیمت مناسبی بوده و بسیار مقرون به صرفه است. انواع درخت گردو هر کدام چوب‌ها مختلفی با رنگ چوب گردو متفاوتی دارند. چوب درخت گردو، چوبی سخت و تیره است و پس از سنباده کاری به سبب سختی و استحکام خود به شکل صاف و صیقلی و زیبا تبدیل خواهد شد. تشخیص چوب گردو در مبل و یا تشخیص چوب راش از گردو توسط تولیدکنندگان انجام می‌گیرد و رنگ چوب گردو نیز در تشخیص چوب گردویی موثر است.

چوب گردو سفید و چوب گردو سیاه و دیگر انواع این چوب از خوش‌کارترین و بهترین جنس‌های چوب مورد استفاده در ایران است. بافت چوب گردو خوش رنگ و زیبا می‌باشد. در ادامه این مطلب از سایت نواچوب بیشتر با ویژگی چوب گردو و نحوه تشخیص چوب گردو آشنا خواهید شد.

آشنایی با درخت گردو

آشنایی با درخت گردو

درخت گردو از انواع درخت پهن برگ است که دارای ارتفاعی بین 24 تا 35 متر می‌باشد. این درخت جزو خانواده راش سانان است.و اغلب در کشورهای آمریکا، ژاپن، فرانسه و چین روییده می‌شود. لازم به ذکر است معروف‌ترین انواع درخت گردو در ایران مشاهده شده است. این درخت به خاورمیانه، انگلیس، روم، یونان و آمریکا هم فرستاده شده است.

درخت گردوی ایرانی با آب و هوای معتدل سازگار بوده و رشد خوبی در آب و هوای مناطق شمالی ایران، درگز، همدان، مغان، فارس و ارومیه دارد. تنها جنگل طبیعی باقیمانده‌ی این چوب در قرقیزستان است. انواع چوب درخت گردو در دنیا با دو نوع چوب گردو سفید و چوب گردو سیاه شناخته می‌شود. نهال درختان این چوب تحمل شرایط آب و هوایی خیلی سرد را ندارند. اما برخی از گونه‌ها در مناطق سردسیر سازگاری خوبی از خود نشان می‌دهند. گرمای زیاد و شدید هم برای این چوب مناسب نیست.

مزایا و ویژگی چوب گردو

چوب درخت گردو در آمریکای شمالی دارای رنگ قهوه‌ای تیره است. انواع رنگ چوب گردو قهوه‌ای متمایل به بنفش، قهوه‌ای روشن، قهوه‌ای متمایل به قرمز و خاکستری می‌باشد. قسمت‌های بیرونی این درخت رنگ روشن‌تری داشته و به منظور تولید چوب‌های سبک‌تر بکار می‌روند. قسمت‌های میانی نیز تیره‌تر بوده و در تولید چوب‌های سنگین‌تر استفاده می‌شوند. این چوب‌ها در دسته چوب‌های سخت قرار می‌گیرند و بسیار مستحکم و مقاوم هستند.

اما این چوب نباید در فضای باز بکار رود زیرا در برابر گرما و رطوبت پوسیده خواهد شد. این چوب در مقابل ساییدگی و ضربه و همچنین فرسایش مقاومت خوبی دارد.

از دیگر مزیت‌های ظاهری این چوب نقوش طبیعی و زیبا و همچنین تنوع رنگی آن است. کار با چوب گردو آسان بوده و قابلیت پرداخت و جلای خوبی دارد. امکان رنده و اره‌ی آسان، صیقل پذیری، قابلیت میخ خوری و چسب خوری، پایداری در برابر ضربه و شکل و فرم گیری آسان از دیگر مزایای این چوب است.

انواع چوب گردو و کاربردهای آن

بیشتر از 12 گونه چوب درخت گردو در دنیا وجود دارد که چوب انگلیسی، سیاه و سفید از بهترین انواع چوب برای مصارف مختلف مثل مبلمان سازی است. برخلاف چوب گیلاس، بلوط و افرا که با افزایش سن، رنگ آنها تیره می‌شود، چوب درخت گردو به مرور زمان روشنتر می‌شود.

اما این روند با پرداخت مجدد و استفاده از روغن جلای مناسب می‌توان تا حد زیادی کنترل کرد و رنگ عسلی ملایمی به چوب داد.
از کاربردهای این چوب می‌توان به استفاده در کارهای چوبی پولساز و ساخت لوازم چوبی دکوری اشاره کرد. از طرفی این چوب به دلیل سختی متوسط و کارکردی آسان مورد علاقه‌ی خراط‌ها است.

از این چوب برای ساخت میز روستیک و مبلمان و .. هم استفاده می‌شود. اگرچه قیمت میز، مبل و صندلی ساخته شده با چوب درخت گردو گران می‌باشد اما ظاهری کلاسیک به دکوراسیون می‌بخشد. از دیگر کاربردهای چوب درخت گردو می‌توان به کابینت‌های مجلل، روکش و نمای ساختمان ، آلات موسیقی، پارکت و کف‌پوش، منبت‌کاری، ساخت قنداق اسلحه و … اشاره کرد.

در حالت کلی انواع چوب درخت گردو را می‌توان به دو دسته زیر تقسیم بندی کرد که علاوه‌بر تفاوت در رنگ از لحاظ ساختاری و بافت هم متفاوتند:

چوب گردو سیاه

این چوب که به نام چوب گردویی هم شناخته می‌شود دارای رنگ‌های تیره از طیف قهوه‌ای روشن تا شکلاتی تیره می‎باشد. چوب گردو سیاه در بخش‌های داخلی تنه درخت وجود داشته و از لحاظ سخت و تراکم دارای مقاومت بیشتری هستند.

چوب گردو روشن

این چوب طیف رنگ بلوند روشن تا طلایی تیره را شامل می‌شود. چوب گردو روشن در بخش‌های بیرونی تنه درخت وجود دارد. به سبب وظیفه انتقال مواد مغذی رنگ روشن این چوب در تنه درخت است. مقاومت و تراکم این بخش از تنه درخت نیز کمتر از نوع تیره است.

چرا رنگ چوب گردو تغییر می‌کند؟

دلایل مختلفی برای تغییر رنگ چوب گردو وجود دارد که یکی از مهم‌ترین آنها، قرارگیری چوب در معرض نور خورشید است.

همچنین برخی از تولیدکنندگان پالت چوبی از بخار برای خشک کردن چوب استفاده می‌کنند. این کار باعث می‌شود رنگ چوب به خاکستری تغییر کند. بروسن یا لپ به گره‌های بزرگ و کوچک یا غده‌های درخت گفته می‌شود که در مورد چوب درخت گردو باعث ایجاد نقش زیبا و منحصر بفرد می‌شود.

بروسن در اثر رشد روی درخت ایجاد می‌شود و شبیه به زگیل می‌شود. گره بروسن در اثر تقسیم غیر طبیعی سلول‌های رشد ایجاد می‌شود.

نقش بروسن در بافت گردو مثل یک الگوی مدور و سفت است. درخت گردوی سیاه در بیشتر خانه‌ها استفاده می‌شود. غلظت رنگ قهوه‌ای در آن متفاوت است و ممکن است قالبی قرمز، بنفش یا خاکستری داشته باشد. گردوی سیاه معمولا الگوی رگه‌ای تقریبا مستقیم دارد و به دلیل استحکام جزو گونه‌های پرطرفدار شناخته شده است.

چوب گردو سخت است یا نرم؟

برخی به اشتباه تصور می‌کنند واژه سختی یا نرمی نمایانگر میزان مقاومت چوب در مقابل ضربه یا صدمه است. اما چوب سخت به چوب درختان پهن برگ مثل گیلاس، گردو، بلوط، افرا می‌گویند. چوب نرم به چوب درختان سوزنی برگ مانند سرو، کاج و صنوبر گفته می‌شود.

چوب سخت به تدریج سوخته می‌شود و ذغال آن دارای ماندگاری بالایی است. اما آتش تولید شده از چوب نرم، حرارت زیادی دارد و عمر کوتاهی نیز خواهد داشت.

برای تعیین میزان سختی و دوام چوب از آزمایشی به نام ژانکا استفاده می‌شود. در این آزمایش توپی فولادی روی بلوک قرار داده می‌شود و آنقدر به آن نیرو وارد می‌شود تا نصف تیوپ در آن فرو رود. این نیرو بر حسب پوند محاسبه می‌شود.

بر طبق این آزمایش میزان سختی گردو برابر با 11010 پوند است. در حالی که میزان سختی چوب گیلاس 9950 پوند است. این نوع چوب سختی و مقاومت بسیار عالی دارد. اما این موضوع به این معنی نیست که در برابر عوامل محیطی مانند رطوبت و گرما مقاوم است. بنابراین از این نوع چوب نباید در محیط های باز استفاده کنید. چراکه به سرعت می‌پوسد.

نحوه تشخیص چوب گردو

بسیاری به دنبال این سوال هستند که چگونه چوب گردوی اصل را تشخیص دهیم؟ این کار به راحتی انجام نمی‌شود و جزو کارهای سخت است. چراکه بسیاری از انواع چوب شباهت‌های بسیاری بهم دارند.

پس بهتر است در قدم اول لوازم چوبی خود را از مغازه‌های معتبر تهیه کنید. این نوع چوب در مقایسه با دیگر چوب‌های دیگر، گران قیمت‌تر است. به همین دلیل اغلب از آن برای روکش استفاده می‌کنند. این نوع چوب به عنوان روکش باعث صرفه جویی در هزینه‌ها می‌شود و ظاهر چوب را برای کار ایجاد می‌کند. درخت گردو کلرو (Claro walnut) یک نوع چوب نفیس رنگارنگ است که بعد از برداشت معمولا به جای خشک کردن در کوره، آن را در معرض هوا، خشک می‌کنند تا نوارهای رنگی زیبای آن حفظ شود.

از طرفی حلقه‌های رویی این چوب واضح بوده و از آن‌ها جهت شمارش سن درخت نیز می‌توان استفاده کرد. این چوب نیمه بخش روزنه‌ای بوده و دارای منافذ پراکنده‌ای است. منافذ سلولی چوب گردویی بهاره از چوب تابستانه بزرگتر است. برای تشخیص چوب گردو در مبل می‌توان از رنگ چوب گردو و مشخصات چوب گردو استفاده کرد.

بافت چوب گردو چگونه است؟

بافت این چوب ریز و دارای الیافی صاف است. درواقع بافت آن تا حدودی خشن و زبر بوده و گره‌ها و بی‌نظمی‌های ظاهری آن به صورت تصادفی در بافت چوب پراکنده هستند. الگوی بافتی این چوب ویژه بوده و از لحاظ ظاهری منحصربفرد است.

معایب چوب گردو چیست؟

از جمله معایب چوب گردو می‌توان به قیمت زیاد آن در بازار، تغییر رنگ در معرض نور خورشید و دوام پایین آن در برابر خراشیدگی و ضربه اشاره کرد.