صنعت چوب و آشنایی با خواص چوب

صنعت چوب

صنعت چوب از رایج‌ترین صنایع موجود در هان می‌باشد و سابقه دیرینه دارد. دلیل این امر تمایل بشر برای استفاده از چوب در زندگی انسان است. چوب‌هایی که با نام‌های مختلف معرفی می‌شوند، خواص بی نظیر و متمایزی دارند. اگر با خواص چوب آشنایی نداشته باشید، نمی‌توانید چوب متناسب با کاربرد موردنظرتان را انتخاب کنید. از این رو در این مقاله نواچوب تصمیم داریم انواع ویژگی‌های چوب و صنعت مرتبط با آن را بررسی کنیم.

معرفی صنعت چوب

چوب از مهم‌ترین مواد موجود در طبیعت است که استفاده از آن در حوزه‌های مختلف به چشم می‌خورد. از صندلی که روی آن می‌نشینید تا ساختمان‌های گوناگون با طراحی‌های مختلف، شاهد کاربرد چوب هستیم. چوب به عنوان یک ماده متخلخل شناخته می‌شود که ظاهری شبیه به فیبر دارد. چوب از نظر فیزیکی در دسته مواد جامد با ساختمان متقارن جای دارد. از این رو شکل یکسانی برای آن تعیین نمی‌شود. به صنعتی که در آن از چوب برای ساخت تجهیزات و وسایل مختلف استفاده می‌شود، صنعت چوب نام دارد.

از آنجایی که هر نوع چوب استحکام متفاوتی دارند، برای بکارگیری آنها در هر زمینه‌ای باید از چوب با استحکام مناسب استفاده شود.

عوامل تاثیرگذار در استحکام چوب

دو عامل در تعیین میزان استحکام چوب نقش دارند که به شرح زیر می‌باشند:

  1. درصد فیبر موجود در چوب براساس واحد ساختمانی آن
  2. ضخامت تعیین شده برای جداره چوب

اگر برای کار در صنعت به چوب با استحکام بالا نیاز دارید باید از چوب‌هایی با فیبر زیاد استفاده کنید. لازم به ذکر است، هرچه استحکام چوب بیشتر باشد، وزن آن نیز بیشتر خواهد بود.

کاربرد انواع چوب

در صنعت چوب شاهد انوع چوب‌هایی در سراسر جهان هستیم که میزان استحکام و قابلیت ارتجاعی آنها با یکدیگر تفاوت زیادی دارد. برای نمونه وسایل ورزشی، از جمله تجهیزاتی هستند که وجود چوب در آنها نیاز است. برای تولید انواع کمان به چوب سرخ‌دار نیاز است تا محصولی مستحکم با انعطاف‌پذیری مناسب ایجاد شود. انواع دیگر چوب مثل چوب توت، گردو، پیسه آ و مواردی از این قبیل نیز وجود دارند، که هرکدام برای ساخت محصولات ویژه‌‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرند.

خواص فیزیکی چوب برای استفاده در صنعت

هر ماده‌ای از جمله چوب دارای خصوصیات فیزیکی هستند که شناخت آنها به انتخاب بهتر نوع چوب برای استفاده در صنعت چوب کمک زیادی به شما می‌کند.

رنگ چوب یکی از فاکتورهای اصلی برای تعیین چوب و بررسی کاربرد آن می‌باشد. این موضوع تاثیر زیادی در دوام چوب دارد. چوب‌های تیره رنگ از دوام بیشتری برخودار هستند. هرچه بیشتر وارد لایه‌های چوب شوید، با رنگ‌های تیره‌تری مواجه خواهید شد.

از دیگر خصوصیات مورد توجه چوب برای استفاده در صنعت چوب، مقاومت آنها در کنار هدایت الکتریکی می‌باشد. همانطور که می‌دانید چوب عایق خوبی در برابر الکتریسیته و حرارت است. بنابراین اگر قصد داریددر نیروگاه‌های تولید برق از یک عایق خوب استفاده کنید، چوب انتخاب بسیار خوبی می‌باشد.

چوب‌ها در برابر صدا و صوت نیز عایق مناسبی هستند. این ویژگی‌ نیز در صنعت چوب بسیار کاربردی است. زیرا در برخی مناطق برای ساخت سالن‌های کوچک از چوب استفاده می‌کنند تا صدای آن مکان به بیرون متقل نشود.

آشنایی با فاکتورهای سختی در صنعت چوب

یکی از فاکتورهایی که در چوب مورد نظر قرار می‌گیرد سختی آن است. در صنعت چوب برای ساخت انواع وسایل چوبی باید ابتدا سختی چوب مورد بررسی قرار گیرد. زیرا با توجه به مکان استفاده از آن باید چوب با میزان سختی خاصی انتخاب شود.

هر نوع چوبی که در جهان وجود دار، دارای درصد سختی خاصی است. در حقیقت سختی چوب زمانی تعیین می‌شود که یک جسم خارجی در آن فرو کنیم.

نقش چوب در حوزه تولید و ساخت محصولات

زمانی که تمام خواص و ویژگی‌های ارزشمند چوب را بشناسید و زمینه استفاده از آنها را به درستی بدانید، می‌توانید برای ساخت محصولات از آن استفاده کنید.

برای تولید برخی محصولات از روش‌هایی مثل تصفیه و پردازش الوارهای مختلف چوب استفاده می‌شود. الوار بطور مستقیم وارد چرخه ساخت محصولات می‌شود. صنعت چوب از الوارها برای ساخت تجهیزاتی همچون تخته‌های چندلایه، تیرچه‌ها و مواردی از این قبیل کمک گرفته می‌شود.

در برخی صنایع از تخته چوب برای ساخت وسایل استفاده می‌شود.

در صنعت حمل و نقل از پالت چوبی ساخته شده از چوب های با استحکام بالا استفاده می‌شود.

وسایل نقلیه و ابزارهای مرتبط با آن نیز برای ساخت واگن قطار و تجهیزات ساخت کشتی از چوب استفاده می‌شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره ماتماس با ما مقالاتویدئو