امروزه بسیاری از شرکتها و کارخانهها از انواع پالت بویژه پالت چوبی برای کاربردهای مختلف نظیر حمل و نقل و انبارداری استفاده میکنند. گرچه این پالتها از جنس بسیار بادوام و مستحکمی هستند اما لازم است برای جلوگیری از کپک زدن پالت راه چارهای اندیشید. چراکه هرگونه آسیب به این سازه میتواند کار را مختل و این سازه را غیر قابل استفاده کند. بنابراین در این مقاله نواچوب تصمیم گرفتیم روشهای جلوگیری از کپک زدن این سازه را با شما به اشتراک بگذاریم.
چند نکته برای جلوگیری از کپک زدن پالت
در صورتی که از این سازه به درستی استفاده شود و نگهداری اصولی برای جلوگیری از تخریب پالت آن انجام شود، شاهد عمر مفید پالت چوبی خواهید بود. اما در صورت استفاده نادرست و عدم نگهداری اصولی این سازه زودتر آسیب دیده و تخریب خواهد شد.
عواملی نظیر رطوبت، گرمای بیش از اندازه، باران و … از اصلیترین عوامل ایجاد کپک میباشند و ممکن است برای هر مجموعهای بوجود بیاید. اما با رعایت چند نکته ساده میتوانید از ایجاد انواع کپک جلوگیری کنید:
- اولین نکته برای جلوگیری از کپک زدن پالت این است که هنگام خرید، پالتی تهیه کنید که از چوب کاملا خشک ساخته شده باشد. بهترین نوع چوب خشک برای ساخت این سازه، درخت کاج جنوبی زرد است. چوب این درخت هیچ رطوبتی ندارد.
- دومین نکته این است که برای حمل و نقل چوبهای درختان تا کارخانه تولید پالت، آنها را با برزنت بپوشانید تا در معرض آب و رطوبت قرار نگیرد.
- پالتهای از جنس چوب به خودی خود وقتی در جای تاریک و ثابت قرار بگیرند امکان رشد کپک وجود دارد. بنابراین به این نکته توجه داشته باشید برای جلوگیری از کپک زدن پالت هر چند وقت یکبار پالتها را جابجا کنید تا بین آنها هوا جریان یابد و مانع رشد و ایجاد کپک شود.
- در فصول گرم سال، پالتها را در معرض گرمای محیط قرار ندهید. همچنین دمای هوای محل نگهداری پالت و دمای کانیتر را تنظیم کنید.
- در فصول سرد بویژه در شرایط جوی مرطوب که بارش باران و رطوبت زیاد است، پالتها را به خوبی بپوشانید و از آنها به خوبی مراقبت کنید تا خیس نشوند و رطوبت به آنها نفوذ نکند.
نقش کارخانه تولید پالت چوبی در جلوگیری از کپکزدن
کپکها در شرایط مطلوب رشد میکنند. بنابراین کارخانجات تولید پالت چوبی باید در زمان تولید از چوب کاج جنوبی زرد استفاده کنند و از چوب جنگلی سبز خشک شده درون کوره استفاده نکنند. زیرا چوبهای جنگلی سبز به دلیل رطوبت بالا بیشتر دچار کپک زدگی میشوند.
چوبهای قطع شده باید در جایی که هوا در جریان است، نگهداری شود. در زمان حمل و نقل نیز چوبها تا رسیدن به کارخانه تولید پالت باید توسط برزنت پوشانده شوند. برزنت مادهای است که مانع نفوذ رطوبت و بارش به چوب میشوند.
تولید کنندگان و فروشندگان که مقدار زیادی سازه چوبی دارند برای جلوگیری از کپک زدن پالت باید تمام پالتها را دائما بچرخانند تا با ایجاد جریان هوا مانع رشد کپک شوند.
اقدامات مصرف کننده سازه چوبی برای جلوگیری از کپک زدن
- درصورتی که پالتی خریداری کردید که کپک زده است، میتوانید آن را مرجوع کنید.
- در صورتی که پالت چوبی مدتی بعد از خریداری کپک بزند، دیگر نمیتوانید آن را مرجوع کنید و کاملا غیرقابل استفاده است. بنابراین برای جلوگیری از پرداخت هزینه دوباره باید نکات نگهداری پالتها را رعایت کنید و و از عوامل مخرب نامبرده شده دور نگه دارید.
- پالتها را دائما بچرخانید و جریان هوا در انبار و در کانتینر را حفظ نمایید.
کپکها یک مشکل بزرگ برای مصرف کنندگان و تولید کنندگان پالتهای چوبی هستند و این موضوع در فصول گرم سال بیشتر به چشم میخورد. بنابراین برای جلوگیری از کپک زدن پالت رعایت نکات ذکر شده در این مطلب را فراموش نکنید.
بدون دیدگاه